Kiremitin yerine güneş enerjisi paneli.

Türkiye’nin en büyük kiremit üreticisi Kılıçoğlu, Ortadoğu’daki pazar payını artırıyor. Kılıçoğlu Genel Müdürü Barış Özaydemir, “Ortadoğu’da lüks konut projelerinin çatıları için aranan markayız. Yani Ortadoğu’da yaşanan Arap Baharı’nın çatısını Kılıçoğlu kiremitleriyle kuruyoruz” dedi. Kılıçoğlu, ABD’nin başta Florida olmak üzere kasırgalarıyla ünlü bölgelerine geçtiğimiz yıllarda yaptığı kiremit ihracatıyla dikkat çekmişti.

DÜNYA MARKASI OLDU
Forbes Türkiye’ye Kılıçoğlu’nun icraatlarını anlatan Kılıçoğlu Genel Müdür Barış Özaydemir, 1927’de kurulan fabrikalarının teknolojide de liderliğini koruduğunu söyleyerek, “Markamızı Türkiye dışında Ortadoğu ve Amerika yakından tanıyor” dedi. Özaydemir, Mısır, Irak, İran, Suriye ve Kuzey Afrika’ya kiremitlerin Kılıçoğlu’ndan gittiğini söyleyerek, “Ortadoğu’da Kılıçoğlu kiremitleri kullanıyor” diyor. “Peki Kılıçoğlu kiremitlerinin kalitede bir sırrı var mı” diye sorduğumuzda Özaydemir, “Öncelikle kiremitte toprak çok önemli. Bizim killi toprağımızın su geçirimi düşük. Doğaya yeniden kazanımı mümkün. Diğer önemli nokta otomatik üretim yapan tek fabrikayız. Diğer fabrikalar el presli makinelerle üretim yaparken biz otomatik makineler kullanıyoruz. Böylelikle 500 mikron büyüklüğünde bütün hammaddeyi öğütüyoruz. Bunu dünyada ancak 4-5 firma kullanıyor. Kiremitten anlamayan, hiç bilmeyen müşteri bile el presiyle otomatik makineden çıkmış kiremiti ayırtedebilir. Çünkü bizim kiremitimiz, seramik kadar pürüzsüz” diyor. Yıllık cirolarının 30 milyon liranın üzerinde olduğunu söyleyen Özaydemir, yıllık kapasitelerinin de 60 milyon adet kiremit üretimi olduğunu, bu yıl 45 milyon adet kiremit üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Özaydemir “Bunun 4.5 milyonu dış piyasaya gönderiliyor” dedi. Çatı sistemi, montoloma sistemi, çatı ve cephe sistemlerinde 4 satış kanalıyla çalıştığına dikkat çeken Özaydemir, “Öncelikle bin 500 bayimiz var. İkinci olarak 15 distribütörümüz iş başında. Ana yapı marketler kanalı ve son tütekiciye yönelik 25 teknik servisimiz var. Rakiplerimizden farkımız çatıyla ilgili her sorunda yanlarında olmamız” diye konuştu.

KİREMİTİN YERİNİ GÜNEŞ ENERJİSİ ALACAK
Gelecekte kiremitin yerini güneş enerjisi panellerinin alacağını söyleyen Özaydemir, “Çatıda elektrik üretimi için Ar-Ge çalışmalarımız sürüyor. Yenilenebilir enerji kanunu kapsamında çatıda elektrik mekanizmasını kullanıyorsunuz. Güneş enerjisinden aldığınız elektriği çift taraflı bir sayaç sisteminden devlet de kontrol ediyor. Böylece aradaki farkı devlet ödüyor. Siz de bu sistemi döşetmek için aldığınız krediyi ödüyorsunuz. Biz de güneş sistemleri panelleri için çalışmalara hız verdik” dedi.

Sabah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Valid XHTML 1.0 Transitional